Mijn naam is Esther, 33 jaar, samenwonend met mijn man en zoontje (2017) in Middelburg.

Als klein meisje ontdekte ik mijn grote passie voor paarden al en mijn sterke verbinding met hen. Ook de mens intrigeerde mij enorm en dan voornamelijk het gedrag en de gebeurtenissen die daarop van invloed kunnen zijn.

Opleidingen en loopbaan

Na de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk ben ik 13 jaar werkzaam geweest binnen de hulpverlening, jeugd en gezin, waarvan 10 jaar binnen de crisisopvang met zeer diverse problematieken. Tijdens mijn loopbaan ben ik altijd op zoek geweest naar doeltreffende manieren naast de reguliere hulpverlening. In Paarden coaching vond ik het antwoord. Daarom ben ik mijn droom, hulpverlening combineren met de inzet van paarden gaan najagen. Bij Caprilli Coaching en training volgde ik de opleidingen tot Algemeen en Systemisch Paarden Coach en Paarden Coaching en Trauma. Na diep geraakt te zijn door het Systemisch Werk ben ik mij hierin verder gaan specialiseren en heb ik de opleiding Familieopstellingen gedaan bij het Instituut Voor Systemisch Werk.

Visie

Wij mensen zijn geneigd om alles met ons verstand op te lossen. In ons leven maken we veel gebeurtenissen mee die ons (vaak onbewust) vormen. Al deze gebeurtenissen slaan we op in ons lichaam en dragen we dus met ons mee. We hebben ons door de jaren heen zo ontwikkeld dat we alles denken te kunnen oplossen door er feitelijk, verstandelijk naar te kijken. We handelen veelal vanuit ons verstand en zijn geneigd negatieve gevoelens te onderdrukken. Ondanks dat we ons hebben ontwikkeld tot weldenkende mensen, lopen velen van ons op een bepaald moment in ons leven een keer vast op een of meerdere gebieden.

Als (Systemisch) Paarden Coach begeleid ik mensen en gezinnen die vastlopen in hun functioneren of zich niet goed voelen (ook wanneer zij niet weten waar dit vandaan komt). Samen met het paard breng ik je weer in contact met het lichaam en alles wat daar zit opgeslagen en mogelijk ons handelen blokkeert. In de praktijk blijkt dat mensen in de veilige aanwezigheid van het paard dichter bij hun emoties komen, meer kunnen gaan voelen en loslaten.

Paarden beoordelen immers niet op uiterlijk, status en prestaties, bij de paarden ben jij welkom met alles wat van jou is, alles wat aandacht vraagt. Zij zullen je liefdevol confronteren en daar waar nodig steunen zonder je te veroordelen.

Daarnaast bevordert dit contact de aanmaak van oxytocine, ook wel het knuffelhormoon genoemd, en daalt zowel de hartslag als de hoogte van het stresshormoon. Een verhoging van het oxytocinegehalte lijkt ervoor te zorgen dat er een toename is in het gevoel van vertrouwen en verbondenheid.

Missie

Samen met (maar ook zonder) de paarden hoop ik mensen en gezinnen op een liefdevolle, niet veroordelende, maar toch confronterende manier bewust te maken van belemmerende factoren, systemische verstoringen, maar ook van de overdracht in energie van ouders op kinderen. Het is mijn passie om mensen en gezinnen weer in balans te brengen.

Dit doe ik doormiddel van:

  • Coaching gesprekken
  • Wandelingen met paard
  • Meditaties
  • (Systemische) Paarden coaching
  • Familie opstellingen (zowel met als zonder Paarden)

Voor meer informatie over hoe paarden coaching in de praktijk gaat verwijs ik graag door naar mij eigen website https://www.paard-en-ziel.nl/

Help Willskracht Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan Stichting Willskracht.