Beweging is mijn passie, dat is het altijd al geweest. Als 14-jarige gaf ik al jazzballetles aan kinderen, later ook aan volwassenen, en daarnaast hield en hou ik van tennissen, gymnastiek en yoga.
Ik hou ook van beweging in de figuurlijke zin van het woord: meebewegen met mensen, vanuit hun perspectief zoeken naar oplossingen voor hun fysieke problemen is wat ik graag doe. Ik ben nieuwsgierig, ik oordeel niet en kan goed luisteren. Het overbrengen van kennis of vaardigheden heb ik altijd al leuk gevonden, het is voor mij een mooie vorm van verbinding met mensen.

Opleiding en loopbaan

Door de jaren heen heb ik opleidingen gevolgd op het gebied van lichaam en geest en is zich in mijn werk een rode draad gaan tonen. Zo ben ik specialist geworden op het gebied van bewustwording en ontspanning op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch vlak.
Met 30 jaar ervaring als fysiotherapeut, waarvan 12 jaar als psychosomatisch fysiotherapeut, heb ik veel ervaring opgedaan in verschillende situaties. Ik heb mij de laatste jaren vooral gespecialiseerd in stress gerelateerde klachten, behandeling van overspanning, burn-out en somatisch onverklaarde klachten, waaronder functionele neurologische stoornissen en chronische pijn. Ook ben ik specialist in de behandeling van hyperventilatieklachten en angststoornissen. Ik heb 11 jaar in een grote particuliere praktijk op Walcheren gewerkt.
Naast mijn werk ben ik in 2015 gestart met een 3-jarige deeltijdopleiding Dru-yoga docentenopleiding, die ik inmiddels met succes heb afgerond. Tegenwoordig geef ik met veel plezier lessen en workshops Dru-yoga in Koudekerke.

De yoga heeft mij laten zien hoezeer het welzijn van het lichaam, geest en beweging met elkaar samenhangen en biedt een mooie aanvulling op mijn behandelingen. Daarnaast geef ik sinds 2020 mindfulnesstrainingen in kleine groepen.

Visie

Fysiek en mentaal duurzaam ontspannen en vitaal leven is voor iedereen mogelijk! Een holistische aanpak op maat, gericht op ontspanning en bewustwording, is een krachtig middel om tot rust, herstel en een optimale veerkracht te komen waardoor de kwaliteit van leven toeneemt.

Missie

Veel mensen kunnen alleen nog ontspannen door externe factoren als media, uitgaan, passief zijn als afleiding van ongemak en onrust. Dit onderhoudt of versterkt lichamelijke klachten, chronische lichamelijke aandoeningen, een ongezonde leefstijl en sociale en psychische problematiek zoals angstproblematiek en depressie.
Bewustwording en ontspanning op een passende manier is voor mij de sleutel tot herstel en leefkracht, de katalysator voor heling van binnenuit. Wanneer interne beleving, motivatie en gedrag veranderen, ontstaat er een goed gevoel van binnenuit.
Als therapeut, yoga-docent en trainer wil ik mijn cliënten helpen om te komen tot bewustwording en verandering van beweging, spanning, gedachten, gevoel en gedrag. Samen gaan we de weg van lichamelijke en psychische klacht naar duurzame positieve gezondheid!

Mijn website www.levensboomfysioyoga.nl

levensboomfysioyoga@gmail.com

Tot slot: ik ben inmiddels fanatiek bezig met fotografie, met als resultaat een eigen uitgegeven fotoboek en een facebookpagina Zeeuwse Vreugde. Ik denk dat kijken en leren observeren enorm verrijkend zijn. Beelden kunnen veel doen en werken zowel bewust als onbewust op stemming en energie. Ik fotografeer dan ook “mindful” met aandacht voor sfeer, kleur, grote en kleine dingen.  Zeeuwse Vreugde Belevingsfotografie.

De volgende activiteiten kan ik aanbieden:

  • Yoga in de vorm van Dru Yoga, individueel of groepen.
  • Massage gericht op ontspanning
  • Mindful walk, eventueel gecombineerd met fotografie
  • Mindful activiteiten als meditatie, ademhaling of bijv moodboards maken

Help Willskracht Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan Stichting Willskracht.