Hallo, leuk om kennis te maken, ik ben Sylvia Dingemanse, 52 jaar. Ik woon samen met mijn man en 3 prachtige dochters in Vlissingen.

Betrokken, zorgzaam, geïnteresseerd, empatisch en humoristisch, dat ben ik als mens en als coach.

Ik bekijk dingen graag van de zonnige kant, zonder dat ik de ernst van de vraag of het probleem onder tafel schuif. Het mag moeilijk en pijnlijk zijn, maar ik zal je ook zeker in je kracht zetten. Humor speelt een grote rol in mijn coaching.

Een chronische ziekte treft het hele gezin. Hoe pak je dit samen aan en hou je oog voor ieders behoeften? Als iemand in het gezin ernstig ziek is, kom je als ouders in een onbekend terrein terecht. Je hebt te maken met eigen vragen en emoties, maar ook met die van je kind(eren).

Als ervaringsdeskundige moeder en coach ken ik beide kanten van de medaille. Hierdoor kan ik jou maximaal tot steun zijn waarbij ik uitga van jouw kracht en kwaliteiten.

Maar vooral wil ik jullie ondersteunen om een ontspannen tijd te hebben, met oog voor alle gezinsleden. Ik ben tevreden als jullie als gezin weer even kunnen genieten van elkaar en kunnen “opladen”, als ieder lid van het gezin zich gehoord en gezien voelt en weer wat steviger in zijn schoenen staat om samen thuis “de strijd” weer aan te gaan.

Opleiding en loopbaan

Ik heb een bedrijfskundige achtergrond en heb jaren als teamleider en kwaliteitsadviseur gewerkt. De menskant heeft altijd vooropgestaan binnen mijn werk. Daarom heb ik met veel plezier en interesse diverse coachopleidingen gevolgd. Hierdoor  ben ik zo geïnspireerd geraakt dat ik, een aantal jaren geleden, samen met een vriendin een coaching praktijk ben begonnen. Met zeer veel liefde en voldoening heb ik kinderen en volwassen gecoacht op diverse vraagstukken.

Momenteel ben ik ook werkzaam als coördinator Astma/COPD en ouderenzorg bij een zorggroep. Dit doe ik met veel plezier, maar mijn hart ligt toch echt bij het coachen.

Als gecertificeerd coach voor volwassenen en kinderen, ben ik ook loopbaancoach en heb de NLP practitioner opleiding gevolgd.

Door alles heen loopt natuurlijk ‘het leven zelf’, misschien wel de belangrijkste leerschool.. Helaas voert mijn dochter ook de strijd tegen anorexia. Bij mijn jongste dochter is 2 jaar geleden diabetes vastgesteld. Dit is niet altijd makkelijk en vraagt veel van ons gezin. Ik heb hier ontzettend veel van geleerd, over mijzelf en over de kracht van ons gezin. Ik heb vooral veel geleerd van mijn kinderen, van hun veerkracht en doorzettingsvermogen. Die ervaring neem ik mee in mijn coaching.

Visie

Als iemand van het gezin een (chronische) ziekte krijgt, heeft dat een enorme impact op het hele gezin. Het is het een verwarrende tijd waarbij de balans in het gezin wordt verstoord. Ieder gezinslid reageert op zijn eigen manier op de stressvolle situatie en behoeften kunnen uiteenlopen of soms botsen.

Ik geloof in de competenties en de (veer)kracht van het gezin en hun kwaliteiten. Ik denk daarbij in mogelijkheden, het zoeken naar krachten en kwaliteiten.

Missie

Als het tegenzit, weet ik dat het helpt om te beseffen wat je wel hebt. Waar je, ondanks ziekte en problemen, nog steeds van kan genieten. Weten wat de kracht van ‘het samen doen’ kan betekenen.

Het geeft mij voldoening en energie om anderen, ook al is het maar een klein beetje, met mijn kennis en eigen ervaring inzichten en handvatten mee te geven. Ik vind het mooi als ik zie dat iemand daarmee weer verder kan.

“Je hoeft het niet allemaal alleen te doen”

Wat kan ik aanbieden

• Individuele coaching (volwassenen)
  • Wandelcoaching

Als je de natuur in gaat, gebeurt er iets met je. Je staat meer open, je lijf ontspant en daarom neem ik je graag mee naar buiten voor een wandeling en een goed gesprek.

• Kindercoaching

Met kinderen ga ik graag het gesprek aan in een ontspannen sfeer met diverse spelvormen, met als doel het zelfvertrouwen te vergroten.

• Intuïtief coachen
  • Systemisch werken
  • Ervaringsdeskundigheid gesprekken
  • Gesprek van moeder tot moeder(s), tijdens een wandeling