Al vanaf elfjarige leeftijd wist ik dat ik ‘kinderpsycholoog’ wilde worden en ik ben regelrecht op dit doel afgegaan. In mijn tienerjaren bood ik al vaak een luisterend oor voor anderen, dus dit beroep lijkt me op het lijf te zijn geschreven. Nu werk ik niet alleen graag met kinderen, maar ook met adolescenten en de ouders. Het liefst met het hele gezin. Naast dat mijn werk me veel voldoening geeft, haal ik ook veel voldoening uit mijn eigen gezin, wandelen en in de natuur zijn, bakken, kleuren, dansen, lezen en mezelf ontwikkelen.

Opleiding en loopbaan
Tijdens mijn universitaire opleiding tot psycholoog heb ik stagegelopen in het ADRZ, waar ik ervaring heb opgedaan in diagnostiek en behandeling van veel uiteenlopende psychische klachten. Vervolgens ben ik een aantal jaren werkzaam geweest binnen een praktijk gespecialiseerd in leer- en gedragsproblemen bij kinderen en jongeren. Ik kreeg daar de mogelijkheid de opleiding tot GZ-psycholoog te volgen. Ik miste echter het werken binnen een multidisciplinair team, waardoor ik de overstap heb gemaakt naar een GGZ-instelling. Daar maakte ik kennis met het klinisch werken en dat kreeg mij dusdanig in de greep dat ik dat ben blijven doen. Binnen de behandeling van de kinderen en jongeren merkte ik dat het meenemen van ouders, en soms zelf het gehele gezin, van essentieel belang is. Dat was de reden om de opleiding tot systeemtherapeut te gaan volgen. Sinds september 2020 ben ik geregisterd lid van de NVRG.

Door de jaren heen heb ik ervaring opgedaan met zowel kinderen als jongeren (en hun gezin) met veel verschillende soorten problematieken, waaronder angst- en stemmingsklachten, ADHD, ASS, dwangklachten, trauma gerelateerde klachten, eetstoornissen, leerproblemen en echtscheidingsproblematiek. Tevens heb ik verschillende opleidingen en cursussen gevolgd. Zo ben ik geschoold in de traumabehandeling EMDR (basis en vervolg), ACT (Acceptance and Commitment Therapy), CGT (cognitieve gedragstherapie), de Yucelmethode, Re-Attach, BrainBlocks, voedingspsychologie, schematherapie (basis en vervolg) en het dialoogmodel.

Sinds 2019 ben ik naast mijn vaste baan een dag als ZZP-er gaan werken binnen de zorg.

Visie
Ons gedrag (en stoornissen daarin) worden bepaald door een complexe interactie tussen onze genen en omgevingsfactoren. Omgevingsfactoren kunnen genen aan- en uitzetten en spelen daarmee een belangrijke rol in het beloop van psychische problemen. Psychische problemen hebben ook weer invloed op de omgeving. Het is een circulair proces.

Ik vind het daarom van essentieel belang om de omgeving mee te nemen in een behandel- of coachtraject. Ik werk graag met het gezin en hanteer daarbij een holistische visie (lichaam en geest beïnvloeden elkaar en kun je eigenlijk niet los van elkaar zien).

Daarnaast kijk ik niet alleen naar de problemen, maar ook naar de krachten en mogelijkheden binnen een gezin.

‘Evidence-based’ werken geeft een goede wetenschappelijk basis, maar bovenal vind ik het belangrijk om echt contact te maken met jullie als persoon en gezin en de begeleiding af te stemmen op jullie wensen.

Missie 

Mijn missie is om de wensen en behoeften van de gezinsleden op elkaar af te stemmen, te werken aan meer wederzijds begrip en verbondenheid binnen het gezin, met als doel dat het gezin weer in zijn kracht komt te staan en zelfredzaam wordt.

Mijn rol bij Stichting WillsKracht kan bestaan uit diverse activiteiten:

  • Gezinsgesprekken en – activiteiten.
  • Psycho-educatie (uitleg over problematiek) aan jongeren, ouders, maar ook broers/zussen.
  • Motiverende gesprekstechnieken om iemand te helpen zicht te krijgen op waar hij of zij naar toe wil werken.
  • Individuele ondersteunende / begeleidende contacten.
  • Oudergesprekken
  • Meedenken over wat een gezin verder nodig heeft.

.

Help Willskracht Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan Stichting Willskracht.