Mijn naam is Tessa Meinema-Kok (geboren in Amersfoort  in 1990). Ik ben getrouwd en een ongelooflijke trotse moeder van een dochter (geboren in 2021). We hebben twee vissen en twee konijnen, en genieten van de zee. Kitesurfen en golfsurfen doen we graag,  wat één van de redenen was om naar het prachtige ‘eiland’ Noord- Beveland te verhuizen in 2022. De jaren daarvoor hopte ik door Nederland en andere delen van de wereld. Wij zijn ons nu aan het settelen in Zeeland, waarbij het een feestje is om elk deel van de diverse eilanden, stukje bij beetje te gaan ontdekken.

Opleiding/loopbaan

Misschien kennen jullie het programma ‘geef nooit op’, een oud Nederlands televisie programma, waarin kinderen hun toekomstige beroep voor eventjes konden uitvoeren. Toen ik vier jaar oud was heb ik mij opgegeven, want ik was vastbesloten: ik word boerin. Helaas werd ik nooit uitgenodigd….maar niet getreurd, ik veranderde van koers. Iets met bewegen en met mensen, leek me wel interessant. Ik ben na het behalen van mijn havo diploma,  psychomotorische therapie/ bewegingsagogie gaan studeren aan de Calo in Zwolle. Hierna heb ik als psychomotorische therapeut met diverse doelgroepen gewerkt: kinderen, jongeren, volwassen en ouderen. Ik heb voornamelijk ervaring opgedaan in de GGZ, waarbij ik tussen de banen door geregeld een mooie (backpack) reis heb gemaakt.

Alles lijkt, nu we in Zeeland wonen en ik mede projectleider mag zijn van stichting Willskracht,  samen te vallen: toch nog een beetje boerin in combinatie met werken met de mens op een lichaams-/ bewegingsgerichte wijze.

Visie

‘Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen’ -Loesje-

 Mijn visie is door te leren stilstaan, er ruimte ontstaat om te ervaren wat er IN het moment gebeurt, en vanuit daar je kunt gaan kijken of je innerlijke IK dat serieus kan nemen. Door maar vaak genoeg stil te staan, reuring in lichaam en geest te verdragen volgt waar mogelijk accepteren van datgene wat er speelt. Daarna is het zoeken naar een passende actie, waarbij ontrafeling van thema’s en zelfzorg voorop staan, zodat je uiteindelijk echt opzoek kan gaan naar jezelf.

Mijn zoektocht naar mezelf heeft jaren geduurd. Ik was vooral bezig met de anderen om mij heen en wilde hen gelukkig  zien/ maken. Behoorlijk naïef ben ik hiermee de wereld ingestapt waarbij ik mezelf kwijt ben geraakt. Ik had geen idee hoe ik met emoties moest omgaan en ik had het idee dat als ik ‘echt mezelf zou zijn’ dat ik dan alles en iedereen zou kwijtraken. Ik had een grote angst voor afwijzing. Ik was somber en mijn eetstoornis gaf me (on)bewust kalmte en kracht om maar niet bezig te hoeven zijn met de thema’s waarmee ik worstelde.

Missie

Ik gun het mensen om te oefenen met ruimte innemen zodat ze zichzelf (opnieuw) kunnen leren ontdekken. Dit gaan we doen door een dagbesteding op te zetten voor mensen die (preventief) aan hun mentale en fysieke gezondheid willen werken.  We creëren een huiselijke en menselijke sfeer, waarbij er gewerkt wordt met een persoonsgerichte aanpak. Naast de reguliere activiteiten (tuinieren, wandelen, verzorgen van de dieren), lijkt het me te gek om coaching en trainingen te geven of laten geven (door andere professionals), die onder andere gericht zijn op zelfbeeld, lichaamsbeleving, kracht (her)pakken en vertrouwen (in zichzelf al dan wel anderen).  

Conclusie: meld je aan en ga de zoektocht aan naar jezelf!

 

Help Willskracht Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan Stichting Willskracht.